smobilabonnemang.se

Vilken mobiloperatör har
bäst täckning?

Idag har majoriteten av alla mobiloperatörer en täckning som är mycket bra om du befinner sig i en större stad, men vissa täcker upp en större del av landet och lämpar sig bättre för dig som bor på landsbygden och kräver ett minst lika pålitligt nät. Ta enkelt reda på vilken mobiloperatör som har bäst täckning i vår guide.

Sidan innehåller sponsrat innehåll.

Jämför täckningskarta – mobiloperatörer

Med hjälp av en täckningskarta från mobiloperatören kan du enkelt se vart du kommer att få tillgång till bra och stabilt nät. Att ha en bra täckning gör det inte bara möjligt för dig att ringa och sms:a utan avbrott, utan du kan också surfa snabbare och mer effektivt.

Hallon

Använder du dig av Hallon så surfar du samma nät som 3. Det här nätet täcker upp för hela 99 % av Sveriges befolkning och ger dig mycket bra täckning oavsett var du befinner dig. Genom att surfa in på Hallon.se kan du snabbt se hur täckningen ser ut i ditt område. 

Vimla

Med Vimla.se som operatör surfar du på Telenors nät. Telenor är idag en av de största mobiloperatörer som erbjuder ett bra och säkert mobilnät som du kan använda dig av. Med Vimla kan du surfa med både 2G, 3G och 4G runt om i Sverige. På deras hemsida kan du läsa mer. 

Telenor

Telenor.se är ytterligare en mobiloperatör som har sitt eget nät. Det här nätet täcker upp för bland annat Stockholm, Göteborg, Malmö, Karlskrona och Lund. Deras 3G har byggts i samarbete med 3 operatören, medan deras 4G och 5G byggts i samarbete med Tele2. På hemsidan kan du hitta mer information.

Tre

Tre.se är idag en av de största mobiloperatörerna som finns på marknaden och till skillnad från många andra operatörer använder de sig av sitt eget nät. På så sätt kan de säkerställa den bästa mottagningen i 98 % av landet. Använd täckningskartan för att se hur det ser ut hos dig!

Tre faktorer som påverkar täckning på mobil

Det finns flera saker som är avgörande för täckning i mobil. Det beror bland annat på vilken mobilmodell du har, men också vilket nät använder och var i Sverige du befinner dig.

1. Mobilmodell

Har du en äldre mobiltelefon är det inte säkert att du får tillgång till de senaste uppdateringarna, vilket i sin tur kan påverka hur bra nät du får tillgång till. Äldre smartphones som inte är uppdaterade, eller äldre mobiler överlag, har inte kapaciteten för ett snabbare nätverk. Vill du ha riktigt bra nät kan det alltså vara hög tid att uppdatera din telefon.

2. Nät

Valet av nät påverkar naturligtvis också hur bra nät du har. Det är inte alla operatörer som använder sig av samma nät. Vissa operatörer går på Tre:s nät, medan andra går på Telia eller Telenor. Innan du väljer mobiloperatör kan det vara bra att titta på deras täckningskarta för att se hur täckningen ser ut i ditt område.

3. Plats

Är det något som verkligen har betydelse för hur bra nät du har så är det platsen du befinner dig på. Bor du i en större stad behöver du i de flesta fall aldrig oroa dig för att nätet ska vara dåligt. Bor du däremot ute på landsbygden eller befinner dig i skogen kan täckningen försämras.

Förbättra täckning på mobiltelefon – 3 tips

Visste du att du kan förbättra täckningen i din mobiltelefon på riktigt enkla sätt? Här nedan listar vi tre knep som du kan ta till om du vill säkerställa en bättre uppkoppling.

1. Sätt mobil i flygplansläge

Det är inte helt ovanligt att mobilen kan fasta i en signal från en viss mast och sedan hålla tag i denna, även om du har förflyttat dig. Genom att sätta på flygplansläge och sedan stänga av det igen kan du återställa anslutningen och få mobilen att leta efter en ny mast i din närhet.

2. Ladda telefonen

Med låg batterinivå blir det svårare för din mobiltelefon att upprätthålla en bra täckning. Därför kan det vara en god idé att se till så att din mobil alltid har gott om batteri. En urladdad telefon går in i energisparläge, vilket gör att den inte kan hålla samma koppling till masten.

3. Ladda ner appar som förbättrar täckning

Idag finns det flera appar som du kan använda dig av som förbättrar täckningen i mobilen. Det appen gör är att den, med hjälp av en signalkompass, vägleder dig till ett område där täckningen är starkare. Kompassen visar åt vilket håll du ska gå för att få en täckning och signal som är så bra som möjligt.