Hallon

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 röster, medeltal: 5,00 av 5)
Loading...

Hastighet på 3 till 17 Mbit/s med 3G och 7 till 34 Mbit/s med 4G.

Når 98.5% av Sveriges befolkning via 3s nät.

Skicka fria sms från Sverige till hela världen.

Deras mobiltelefoniabonnemang kan införskaffas som både abonnemang och kontantkort. Skillnaden ligger i huruvida man förbinder sig att betala vid början av en ny månad, eller om man bara vill betala när man känner för att använda tjänsten. Det som skiljer stor- och litenabonnemangen åt är mängden data, samtal och meddelanden som ingår. Storabonnemanget är helt obegränsat, med undantag för datatrafiken som går att teckna efter önskemål och behov. Litenabonnemanget tillåter endast ett begränsat antal samtal per månad. Vilket som är mest fördelaktigt beror därmed på såväl hur mycket data man använder som hur ofta man ringer. När man har använt upp månadens datatrafik så finns möjligheten att köpa till extra data.

Mobilabonnemang


Användning / månad
 Mobilt bredband har samma upplägg och prissättningsmodell som mobiltelefoni. Det innebär att man kan välja mellan att skaffa mobilt bredband som abonnemang eller kontantkort, i utförandet stor eller liten. Då mobilt bredband inte kommer med några samtal eller meddelanden är det endast mängden data som skiljer dem åt. Den tillgängliga hastigheten är densamma oavsett om man är mobiltelefoni- eller bredbandskund. Precis som för mobiltelefoniabonnemanget kan man köpa extra data om man har förbrukat månadens inkluderade mängd.

Mobilt bredband

Sedan Hallon lanserades kring mitten av 2013 har de kommit att bli ett givet inslag på marknaden för lågpristjänster. Hallon ägs av mobiloperatören Tre och har som varumärke valt att fokusera på enkla fastprisabonnemang med relativt stor datamängd.[1] Ambitionen har sedan starten varit att erbjuda tjänster som helt enkelt fungerar och täcker kundernas behov. Här tittar vi närmare på för- och nackdelar med Hallon samt undersöker om de verkligen levererar vad de lovar.

Hur är de som operatör?

Hallon erbjuder tjänsterna mobiltelefoni och mobilt bredband. Istället för att tillhandahålla en mängd olika abonnemangsformer kan tjänsterna endast tecknas som stor eller liten. Vad som skiljer dem åt är omfattningen av det som ingår. Något som är ganska unikt i dagsläget är att samtliga tjänster kan införskaffas både som abonnemang och kontantkort. Abonnemang innebär att man månadsvis debiteras för tjänsten. Med ett kontantkort fyller man däremot själv på kortet för den period som man vill utnyttja tjänsterna. Vad du bör skaffa dig beror helt och hållet på vilka behov och intressen du har. Vill du vara kund en längre tid passar ett abonnemang förmodligen bäst. Vill du däremot endast betala för det du förbrukar ska du satsa på ett kontantkort.

Då Hallon är en del av Tre är det även deras nät man som kund får tillgång till. Du kan förvänta dig en normalhastighet på 3 till 17 Mbit/s med 3G och 7 till 34 Mbit/s med 4G. Samtliga abonnemang stödjer båda. När det kommer till täckning så är den som bäst i mellersta och södra Sverige. I de norra delarna har Tre, med undantag för kustområdena, en något sämre täckning än sina konkurrenter. Detta kan vara värt att hålla i åtanke. På de flesta tätbefolkade platser kan man däremot förvänta sig mycket god täckning. [2][3]

Hallon för företag

Hallon erbjuder företagskunder ett särskilt abonnemang där prioriteten ligger på datatrafik. Detta går även att kombinera med ett ganska brett utbud av mobiltelefoner. Det gör det möjligt att som företag förena ett förmånligt abonnemang med förmånliga priser på mobiltelefoner.[4]

Vad gör Hallon unik som operatör?

Hallon har valt att i stor utsträckning erbjuda prisvärda abonnemang med en relativt stor mängd data. Till skillnad från deras främsta konkurrent, Vimla!, tillhandahåller de även mobilt bredband. Då alla tjänster även finns tillgängliga med kontantkort ger detta kunder en unik möjlighet att, till exempel, skaffa mobilt bredband endast för den period man behöver det. En särskild förmån med Hallon är att ingen tjänst har någon uppsägningstid.[5] Det innebär att man när som helst kan välja att säga upp sitt abonnemang. Något man bör vara medveten om är att surfen stängs av när man har förbrukat sin pott. Därefter har man alternativet att köpa extra data eller, om man har abonnemang, invänta nästa månad.

Trots att Hallon snabbt fick stämpeln som en leverantör av ungdomsabonnemang har de på senare tid lyckats bryta sig ur det facket. De är en av få förmånliga lågprisoperatörer och ett riktigt bra alternativ för den som inte vill spendera mer pengar än nödvändigt. Är man en person som reser mycket kan däremot bristen på förmånliga roamingerbjudanden göra Hallon mindre gynnsam att ha som operatör.

Den allmänna uppfattningen är att Hallon är en konkret operatör som ger dig det du betalar för. Detta sker däremot på bekostnad av vissa saker. Kundtjänsten är inte nödvändigtvis lika tillgänglig som den hos traditionella operatörer. Inte heller har tjänsterna hos Hallon en särskilt hög nivå av flexibilitet. Men är man en potentiell kund vars användarmönster matchar det som erbjuds är de helt klart ett alternativ att överväga.

Referenser

  1. Mobil.se. Hallon: Ny lågprisoperatör från Tre.
  2. Tre.se. Täckningskarta.
  3. Hallon.se. Hallons mobiltäckning.
  4. MyNewsDesk. Hallon, pressmeddelande. Hallon utmanar de stora operatörerna – lanserar superbilligt mobilabonnemang för företag
  5. Hallon.se. Om oss. Ingen bindningstid.

Då Hallon främst profilerar sig som en operatör för lokal mobiltelefoni har de endast ett fåtal unika erbjudanden när det kommer till utlandstrafik eller roaming. Värt att notera är möjligheten att skicka fria sms från Sverige till hela världen. Befinner man sig utomlands blir kostnaderna däremot ganska höga. Trots detta är priserna generellt sett lägre inom EU än utanför. Är du väldigt beroende av roaming bör du nog titta på alternativ hos moderbolaget Tre, eller hos någon av konkurrenterna.

Rabatter och erbjudanden

Som ett stående erbjudande har Hallon ett särskilt mobilabonnemang för studenter och personer över 55 år. Dessa abonnemang ger mer data till ett lägre pris. Förutsättningen för att kunna teckna dem är helt enkelt att man har åldern inne eller kan uppvisa Mecenat- eller Studentkortet.

Tack! Jag använde ert jämförelse verktyg och hittade ett billigare alternativ. Jag sparade över 2000 kr / året! - Sven, Malmö
Tjänsten tillhandahålls av Summarum Media AB. Du kan nå oss via email på [email protected] Summarum Media AB - Broholmen 10 - 00530 Helsingfors - Finland Kontakta oss
Summarum Media AB - smobilabonnemang.se - Alla rättigheter förbehållna.