Hallon

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 röster, 1. betyg: 4,75 av 5)
Loading...

Hastighet på 3 till 17 Mbit/s med 3G och 7 till 34 Mbit/s med 4G.

Når 98.5% av Sveriges befolkning via 3s nät.

Skicka fria sms från Sverige till hela världen.

Du kan teckna mobilabonnemang hos Hallon både som abonnemang och kontantkort. Skillnaden ligger i huruvida du förbinder dig att betala vid början av en ny månad, eller om vill betala när du känner för att använda tjänsten. Det som skiljer stor- och litenabonnemangen åt är mängden surf, samtal och meddelanden som ingår.

Storabonnemanget är helt obegränsat, med undantag för surfmängden som går att teckna efter önskemål och behov. Litenabonnemanget tillåter endast ett begränsat antal samtal per månad. Vilket som är mest fördelaktigt beror på såväl hur mycket surf både använder som hur ofta du ringer. Du kan köpa extra surf om du förbrukat din nuvarande surf innan månadsskiftet.

Mobilabonnemang


Användning / månad
 
Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /home/forge/www.smobilabonnemang.se/public/wp-includes/functions.php on line 5980

Warning: substr() expects parameter 1 to be string, array given in /home/forge/www.smobilabonnemang.se/public/wp-includes/functions.php on line 5987

Warning: substr() expects parameter 1 to be string, array given in /home/forge/www.smobilabonnemang.se/public/wp-includes/functions.php on line 1921

Mobilt bredband har samma upplägg och prissättningsmodell som mobiltelefoni. Det innebär att du kan välja mellan att skaffa mobilt bredband som abonnemang eller kontantkort, i utförandet stor eller liten. Då mobilt bredband inte kommer med några samtal eller meddelanden är det endast mängden surf som skiljer dem åt. Den tillgängliga hastigheten är densamma oavsett om du är mobiltelefoni- eller bredbandskund. Precis som för mobilabonnemanget kan du köpa extra surf om du förbrukat månadens inkluderade surfmängd.

Mobilt bredband

Sedan Hallon lanserades kring mitten av 2013 har de kommit att bli ett givet inslag på marknaden för lågpristjänster. Hallon ägs av mobiloperatören Tre och har som varumärke valt att fokusera på enkla fastprisabonnemang med relativt stor surfmängd. Ambitionen har sedan starten varit att erbjuda tjänster som helt enkelt fungerar och täcker kundernas behov. Här tittar vi närmare på för- och nackdelar med Hallon samt undersöker om de verkligen levererar vad de lovar.

Hur är de som operatör?

Hallon erbjuder tjänsterna mobiltelefoni och mobilt bredband. Istället för att tillhandahålla en mängd olika abonnemangsformer kan tjänsterna endast tecknas som stor eller liten. Vad som skiljer dem åt är omfattningen av det som ingår. Något som är ganska unikt i dagsläget är att samtliga tjänster kan införskaffas både som abonnemang och kontantkort.

Abonnemang innebär att du månadsvis betalar för tjänsten. Med ett kontantkort fyller du däremot själv på kortet för den period som du vill utnyttja tjänsterna. Vad du bör skaffa dig beror helt och hållet på vilka behov och intressen du har. Vill du vara kund en längre tid passar ett abonnemang förmodligen bäst. Vill du däremot endast betala för det du förbrukar ska du satsa på ett kontantkort.

Hallon använder sig av 3s nätverk

Då Hallon är en del av Tre är det även deras nät du som kund får tillgång till. Du kan förvänta dig en normalhastighet på 3 till 17 Mbit/s med 3G och 7 till 34 Mbit/s med 4G. Samtliga abonnemang stödjer båda. När det kommer till täckning så är den som bäst i mellersta och södra Sverige. I de norra delarna har Tre, med undantag för kustområdena, en något sämre täckning än sina konkurrenter. På de flesta tätbefolkade platser kan du däremot förvänta sig mycket god täckning.

Hallon för företag

Hallon erbjuder företagskunder ett särskilt abonnemang där prioriteten ligger på datatrafik. Detta går även att kombinera med ett ganska brett utbud av mobiltelefoner. Det gör det möjligt att som företag förena ett förmånligt abonnemang med förmånliga priser på mobiltelefoner.

Vad gör Hallon unik som operatör?

Hallon har valt att i stor utsträckning erbjuda prisvärda abonnemang med en relativt stor mängd surf. Till skillnad från deras främsta konkurrent, Vimla!, tillhandahåller de även mobilt bredband. Då alla tjänster även finns tillgängliga med kontantkort ger detta dig som kund en unik möjlighet att, till exempel, skaffa mobilt bredband endast för den period du behöver det.

En särskild förmån med Hallon är att ingen tjänst har någon uppsägningstid. Det innebär att du när som helst kan välja att säga upp ditt abonnemang. Något du bör vara medveten om är att surfen stängs av när du har förbrukat din pott. Därefter kan du köpa extra surf eller, om du har abonnemang, invänta nästa månad.

Mer än bara ett ungdomsabonnemang

Trots att Hallon snabbt fick stämpeln som en leverantör av ungdomsabonnemang har de på senare tid lyckats bryta sig ur det facket. De är en av få förmånliga lågprisoperatörer och ett riktigt bra alternativ för den som inte vill spendera mer pengar än nödvändigt. Är du en person som reser mycket kan däremot bristen på förmånliga roaming-erbjudanden göra Hallon mindre gynnsam att ha som operatör.

Den allmänna uppfattningen är att Hallon är en konkret operatör som ger dig det du betalar för. Detta sker däremot på bekostnad av vissa saker. Kundtjänsten är inte nödvändigtvis lika tillgänglig som den hos traditionella operatörer. Inte heller har tjänsterna hos Hallon en särskilt hög nivå av flexibilitet. Men är du en potentiell kund vars användarmönster matchar det som erbjuds är de helt klart ett alternativ att överväga.

Begränsad utlandstrafik och roaming

Då Hallon främst profilerar sig som en operatör för lokal mobiltelefoni har de endast ett fåtal unika erbjudanden när det kommer till utlandstrafik eller roaming. Värt att notera är möjligheten att skicka fria SMS från Sverige till hela världen. Befinner du dig utomlands blir kostnaderna däremot ganska höga. Är du väldigt beroende av roaming bör du istället titta på alternativ hos moderbolaget Tre, eller hos någon av konkurrenterna.

Rabatter och erbjudanden

Som ett stående erbjudande har Hallon ett särskilt mobilabonnemang för studenter och personer över 55 år. Dessa abonnemang ger mer surf till ett lägre pris. Förutsättningen för att kunna teckna dessa är helt enkelt att du har åldern inne eller kan uppvisa Mecenat- eller Studentkortet.

Tack! Jag använde ert jämförelse verktyg och hittade ett billigare alternativ. Jag sparade över 2000 kr / året! - Sven, Malmö
Tjänsten tillhandahålls av Summarum Media AB. Du kan nå oss via email på [email protected] Summarum Media AB - Broholmen 10 - 00530 Helsingfors - Finland Kontakta oss
Summarum Media AB - bastamobil.se - Alla rättigheter förbehållna.