Hur kan jag kolla upp hur mycket jag surfar med mobilen?

Kontrollera surfmängd i mobilen

Det finns flera sätt att ta reda på hur mycket du surfar med mobilen. Här ger vi dig de bästa tipsen på hur du snabbt och enkelt kan kolla upp hur mycket surf du spenderat och hur mycket du har kvar i surfpotten.

Kolla surfen i telefonen

Det kanske självklaraste sättet att kontrollera hur mycket du surfat under en viss period är att kolla direkt i telefonen. För många är det dock långt ifrån det enklaste. Det kräver nämligen att du har någorlunda koll på dina inställningar.

Har du en smartphone av nyare modell kan du ta reda på hur mycket mobilsurf du använt via inställningarna i mobiltelefonen. Gå in på Inställningar och tryck sedan på Dataanvändning. Där hittar du siffrorna för din totala datamängd under en viss period. Här kan du också ta reda på hur mycket dina appar förbrukat.

Har du en iPhone går du också in på Inställningar men väljer istället Mobilnät. Under Mobildataanvändning hittar du din surfinformation. Även här kan du se exakt hur mycket surfdata varje app förbrukar. Det går däremot inte att se hur mycket surf du använt under en viss period.

Kolla surfen på fakturan

Du kan även kontrollera hur mycket du surfar med mobilen genom att ta en titt på dina tidigare räkningar. För att kunna räkna ut ett medelvärde rekommenderar vi att du räknar ihop 4-6 fakturor och därefter delar totalsumman i 4-6 delar för att få ut ett medelvärde per månad.

Kolla surfen hos mobilleverantören

Hos de allra flesta mobilleverantörer kan du se hur mycket du surfar genom att logga in på deras hemsida. Förutsättningen är att du har ett registrerat konto hos din leverantör. 

Surfkoll med Comviq

Är du kund hos Comviq är det väldigt enkelt att kolla upp hur mycket du surfat den senaste tiden. Det är i princip bara att logga in på ditt kundkonto. Har du inget konto kan du enkelt öppna ett nytt på Comviq.se. Det går också att ladda ner Comviq-appen där du både kan se hur mycket data din telefon har förbrukat och tanka på mer surf.

Surfkoll med Telenor

Hos Telenor finns det två sätt att ta reda på hur mycket du surfat med din mobil. Antingen loggar du in på ‘Mina Sidor’ på Telenor.se eller så laddar du ner ‘Mitt Telenor’ som är Telenors mobilapp. Samma inloggningsuppgifter används till båda.

Surfkoll med Telia

Även Telia har två surfkoll-alternativ som skiljer sig aningen åt från Telenor och Comviq. Är du mobilabonnent eller har mobilt bredband är det bara att logga in på ‘Mitt Telia’. Där kan du se hur mycket du surfat och vilken datamängd du har kvar i mobilen. Har du mer än ett abonnemang är det bara att klicka på det abonnemang du vill kontrollera.

Tack! Jag använde ert jämförelse verktyg och hittade ett billigare alternativ. Jag sparade över 2000 kr / året! - Sven, Malmö
Tjänsten tillhandahålls av Summarum Media AB. Du kan nå oss via email på [email protected] Summarum Media AB - Broholmen 10 - 00530 Helsingfors - Finland Kontakta oss
Summarum Media AB - bastamobil.se - Alla rättigheter förbehållna.