smobilabonnemang.se

Kontrollera surfmängd på 3 sätt

Det finns flera sätt att gå tillväga för att kontrollera din surfmängd. Genom att kolla surf kan du inte bara se hur mycket du har kvar att använda dig av, utan du kan också spara surfen genom att bli mer försiktig med ditt användande. Det enda sättet att få mer surf när du har förbrukat den du har är genom att köpa ny.

Sidan innehåller sponsrat innehåll.

Hur ser jag hur mycket surf jag har kvar?

Det finns tre olika praktiska sätt att kontrollera hur mycket surf du har kvar. Nedan går vi igenom de olika tillvägagångssätten.

Surfmängd i mobilen

Ett smart och enkelt sätt att kolla hur mycket surf du har kvar är genom att se surfmängd direkt i mobilen. Det kan du t.ex. göra genom att ha koll på din dataanvändning i iOS eller Android.

Dataanvändning Iphone

Vill du se dataanvändning direkt i din iPhone? Det är ett mycket enkelt sätt för dig att ha koll på hur mycket du använder din mobiltelefon, till vad du använder den och hur mycket mobildata som du har förbrukat. Läs vår steg för steg guide för att veta hur du ska göra!

Så gör du:

  1. Gå till “inställningar” i din mobiltelefon. Denna app ser vanligtvis ut som ett kugghjul, förutsatt att du inte designat om utseendet själv. 
  2. Ta dig vidare till kategorin som heter Mobilnät eller Inställningar. Hur denna kategori ser ut kan variera lite beroende på vilken mobiltelefon du har och vilken uppdatering du har på telefonen. 
  3. Gå till kategorin “Mobildata för att se mobilanvändning för enskilda systemtjänster”. Tryck dig vidare in på denna och skrolla ner på sidan.
  4. Här nedan kan du nu se hur mycket mobildata som du har förbrukat under aktuell period såväl som roaming under aktuell period. Du kan även se hur mycket alla enskilda appar förbrukar. 

Dataanvändning Android

Vill du se din dataanvändning i Android behöver du gå tillväga på ett annat sätt än om du hade använt dig av en iPhone. Det beror helt enkelt på att det är två olika system som används. För att ha koll på dataanvändning i Android ska du följa nedanstående steg. Här kan du även hantera användningen av data.

Så gör du:

  1. Öppna Inställningar i din mobiltelefon. Därefter går du vidare till Nätverk och internet. 
  2. Tryck på det lilla kugghjulet som beskriver “Inställningar” för den operatör som du använder dig av.
  3. Högst upp på sidan kommer du nu att kunna se hur mycket data du använder dig av och hur mycket du har kvar. 
  4. Under fliken “Appars dataanvändning” hittar du även diagram och andra uppgifter om hur dina appar förbrukar data.

Surfmängd på faktura

Ytterligare ett sätt för dig att kontrollera din surfmängd är genom att titta på dina fakturor. Idag erbjuder majoriteten av alla mobiloperatörer möjlighet att kolla fakturor online, t.ex. i app eller på hemsidan. På fakturan står den surfmängd som du har kvar och hur mycket du har förbrukat. Detta är extra viktigt för personer med abonnemang som låter dig spara surf.

Kolla surf hos mobiloperatör – 6 exempel

Oavsett vilken mobiloperatör du använder dig av kan du kolla surf på ett smart och enkelt sätt. Hur du går tillväga kan dock variera beroende på vilken operatör som du har.

Halebop

Halebop.se har en app som gör det möjligt för dig att få stenkoll på hur mycket surf du har förbrukat och hur mycket du har kvar. I appen får du också en bra översikt över alla abonnemang och kan dessutom köpa ny surf om du märker att den börjar ta slut.

Fello

Det snabbaste och smidigaste sättet för dig att kontrollera din surf hos Fello.se är att skicka ett SMS till nummer 2222 och skriva in texten Saldo i meddelande. Du får då ett SMS tillbaka som visar förbrukningen för månaden. 

Hallon

Även Hallon.se har ett mer unikt sätt för sina kunder att kontrollera sitt saldo och sin surfmängd. Här kan du antingen välja att skicka ett SMS till ett på hemsidan angivet nummer, men du kan också ringa nummer *401# från fin mobiltelefon och få ett snabbt svar. Du använder dig av knappsatsen för att “ringa”. 

Comviq

Med Comviq.se är det enkelt för dig att ha koll på hur din surf och dataanvändning ser ut. För att se hur mycket surf du har använt dig av kan du enkelt logga in på Mitt Konto på hemsidan. Om du hellre föredrar kan du även använda dig av Comviq-appen, där du får tillgång till all information gällande din surf, kontantkort, fakturor och mycket mer. 

Telenor

Använder du dig av Telenor.se kan du gå tillväga på fler sätt för att kolla saldo såväl som surfmängd. Det lättaste är att gå in via appen Telenor Ladda, men du kan också besöka hemsidan ladda.telenor.se i din webbläsare. Har du inte tillgång till internet ringer du *121# i telefonen.

Tre

Det finns två sätt som du kan gå tillväga för att få koll på din surfmängd om du använder dig av Tre.se. Du kan antingen logga in på hemsidan med hjälp av ditt BankID och ta dig in på Mitt3, men du kan också ladda ner deras applikation och gå den vägen istället.