smobilabonnemang.se

Mobilabonnemang med betalningsanmärkning

Har du en betalningsanmärkning bakom dig kan du fortfarande teckna ett mobilabonnemang, men det är viktigt att vara medveten om att utbudet begränsas. Idag finns det ett flertal operatörer som erbjuder mobilabonnemang med betalningsanmärkning, men det är långt ifrån alla. Vissa operatörer har som krav att du inte får ha några betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden bakom dig. Här berättar vi mer om hur det fungerar.

Sidan innehåller sponsrat innehåll.

Vad är en betalningsanmärkning?

Kort och gott kan man säga att en betalningsanmärkning är en anmärkning du har fått för att du inte har betalat en skuld eller en faktura i tid. Det kan t.ex. handla om att du inte har haft möjlighet att betala innan förfallodatum och att du inte har kunnat betala vid påminnelser och inkasso. Det kan också handla om att du har varit slarvig med dina räkningar. Läs mer om betalningsanmärkningar och inkassokrav hos Hallåkonsument.

Kreditupplysning vid skulder

I samband med att du vill teckna ett mobilabonnemang är det vanligt att en kreditupplysning tas. Det är operatören som tar kreditupplysningen, för att säkerställa att du inte har oreglerade skulder eller betalningsanmärkningar bakom dig.

Skaffa mobilabonnemang med betalningsanmärkning

Det är fullt möjligt att skaffa mobilabonnemang med betalningsanmärkning hos ett flertal operatörer. Att ha en betalningsanmärkning är inte detsamma som att ha en skuld hos Kronofogden, men det är fortfarande ett tecken på att din ekonomi inte är stabil. Har du en skuld eller betalningsanmärkning är det inte säkert att du blir erbjuden ett abonnemang. Kontakta därför alltid operatören för att se vad som gäller. Nedan har vi listat tre operatörer där du kan skaffa mobilabonnemang med betalningsanmärkning.

Alternativ till mobilabonnemang

Har du inte möjlighet att teckna ett mobilabonnemang kan du använda dig av ett kontantkort istället. Kontantkort var det som gällde förr och är än idag ett säkert och bra alternativ till abonnemangen. Den främsta fördelen är att du får stenkoll på dina utgifter och att du själv kan bestämma när du vill tanka på det. Du slipper också bindning- såväl som uppsägningstid.

Köpa mobil med betalningsanmärkning – vad gäller?

Att köpa mobil med betalningsanmärkning är betydligt svårare än att få ett abonnemang. Det beror helt enkelt på att operatören inte kan dra tillbaka eller ta tillbaka mobilen ifrån dig på ett enkelt sätt. Vill du köpa en mobil trots skulder är det således rekommenderat att du betalar den direkt, t. ex med ditt betalkort eller med kontanter i butik.

Avbetalning

Till att börja med är det viktigt att vara införstådd med att det kan vara svårt att köpa en mobil trots betalningsanmärkning. Därför är det således ännu svårare att få den på avbetalning. Inför en avbetalning tas alltid en kreditupplysning på kunden, där många operatörer nekar personer med skulder hos Kronofogden eller betalningsanmärkningar.

Mobil på avbetalning – 5 fördelar

Att köpa en mobil på avbetalning är dock ett enkelt och smidigt sätt för dig att investera i en ny telefon, utan att du behöver tömma sparkontot helt och hållet. Idag väljer de allra flesta att köpa en mobil på avbetalning, istället för att betala den kontant. 

  1. Du kan köpa en telefon som kostar mer än vad du annars skulle haft råd med, t.ex. den senaste modellen. 
  2. Du behöver inte betala av hela mobilen på en och samma gång, utan kan dela upp dina betalningar smidigare. 
  3. Du behöver inte ens ha börjat betala för mobilen innan du kan få den i handen och kan använda den direkt. 
  4. Vissa operatörer ger dig möjlighet att själv bestämma hur snabbt eller långsamt som du vill betala av den, t.ex. 12–24 månader. 
  5. Du slipper anpassa dig efter din egen ekonomi och budget och kan välja precis den telefon du vill ha.

Vanliga frågor och svar

Både Hallon och Vimla! har valt att inte ha någon kreditupplysning, vilket innebär att du kan köpa mobilabonnemang utan kreditkontroll och inte oroa dig för betalningsanmärkningar eller andra skulder som kan sätta käppar i hjulet.
Tidigare lån och krediter som är under full kontroll är inget problem för operatörerna. Men huruvida du kan köpa en mobil på avbetalning trots skulder beror främst på vad det är för skulder du har. Har du flera betalningsanmärkningar och skulder hos Kronofogden är det svårare att köpa en mobil på det här sättet. Räkna med att du kan behöva betala kontant.
Att ta mobil på avbetalning trots Kronofogden är idag inte möjligt. Har du hamnat hos Kronofogden har du visat att du har svårigheter att hantera din ekonomi och de utgifter som du har. Innan du kan ta en mobil på avbetalning måste du se till att lösa den skuld som du har och kunna uppvisa en god kreditvärdighet.
I regel kan du inte teckna ett bredband med betalningsanmärkningar eller skulder bakom dig. Det beror helt enkelt på att din betalningsanmärkning är ett tecken på att du har en nedsatt betalningsförmåga.