Mobilabbonemang trots betalningsanmärkning

Har du betalningsanmärkningar hos Kronofogden eller inkasso kan det vara besvärligt att teckna avtal för mobilabonnemang. Majoriteten av mobiloperatörer vägrar helt enkelt att ta emot kunder med betalningsanmärkningar.

I Sverige har drygt en halv miljon minst en betalningsanmärkning så du behöver knappast känna dig ensam. Som tur är finns det också mobiloperatörer som är medvetna om att man här kan gå miste om en enorm kundpol och väljer därför att teckna avtal trots betalningsanmärkning. Här kan du läsa mer om vilka de är och vilka abonnemang de erbjuder.
Vad är en betalningsanmärkning?

Låt oss ta det från början. Alla har vi väl hört talas om prickar hos Kronofogden men vad innebär det egentligen att ha en betalningsanmärkning och kan man få en sådan utan att ens veta om det?

En betalningsanmärkning är något du riskerar att få om du inte betalar dina räkningar. Det kan hända att en räkning kommer bort av misstag eller att du helt enkelt glömt att betala den i tid. Så ja, det går faktiskt att hamna hos Kronofogden utan att man vet om det. Oftast är skälet dock att du faktiskt inte haft råd att betala dina räkningar, trots upprepade påminnelser.

Själva ordet ‘betalningsanmärkning’ är egentligen ett samlingsnamn som kreditupplysningsföretagen använder sig av när de gör en kreditupplysning. Vanligtvis finns anmärkningen kvar i tre år innan den försvinner. De flesta av oss kan förstås inte vänta tre år med att teckna ett mobilabonnemang. Så vad gör man?


Mobiloperatörer som erbjuder abonnemang trots betalningsanmärkning

Just nu finns det tre mobiloperatörer på den svenska marknaden som erbjuder mobilabonnemang trots betalningsanmärkning: Hallon, Fello och Comviq

Som grädde på moset är alla tre också bland de billigaste operatörerna på marknaden. Alla tre baserar sina paketpriser på mängden surf och erbjuder fria samtal och SMS inom Sverige.

Comviq

Comviq Fastpris erbjuds i fyra varianter med upp till 20GB i surfpott. Fria samtal och SMS ingår i samtliga lösningar. Det billigaste abonnemanget kostar 145 kr per månad och det dyraste 295 kr per månad. Just nu erbjuder Comviq dubbelt så mycket surf till samma pris fram till slutet på 2017. 

Jämför Comviqs abonnemang

Fello

Fellos fastprisabonnemang erbjuds i fem olika lösningar med upp till 20GB i surfpott (minsta surfpott är 0,5GB). Fria samtal och SMS/MMS ingår förstås och abonnemangen kan tecknas helt utan bindningstid. Deras billigaste abonnemang kostar 95 kr per månad. Dyraste paketet med 20GB i surf kostar 345 kr per månad. Seniorer och studenter erbjuds specialpriser.

Jämför Fellos abonnemang

 

Hallon

Hallon var först ut med att erbjuda abonnemang åt kunder med betalningsanmärkning. Hos dem kan du välja mellan två abonnemang: Hallon Stor och Hallon Liten. Priset för Hallon Liten är 49 kr per månad och då ingår 2GB i surfmängd. Hallon Stor med 22GB kostar 149 kr per månad. Seniorer och studenter erbjuds förmånliga rabatter. Enligt de själva hämtar de bara upp din folkbokföringsadress och kontrollerar så att du är över 18 när du köper ett abonnemang.

Jämför Hallons abonnemang

Alternativet kontantkort

Ett kontantkortsabonnemang kan också vara en lösning om du har betalningsanmärkningar. Fördelen med kontantkort är att du själv kontrollerar dina kostnader med krediten på ditt kort.

Tack! Jag använde ert jämförelse verktyg och hittade ett billigare alternativ. Jag sparade över 2000 kr / året! - Sven, Malmö
Tjänsten tillhandahålls av Summarum Media AB. Du kan nå oss via email på [email protected] Summarum Media AB - Broholmen 10 - 00530 Helsingfors - Finland Kontakta oss
Summarum Media AB - smobilabonnemang.se - Alla rättigheter förbehållna.