Fello

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 röster, medeltal: 5,00 av 5)
Loading...

Möjligheten att kostnadsfritt pausa ditt abonnemang.

Delar samma nät som Telia.

Förmånliga abonnemang för studenter och personer över 55 år.


Användning / månad
 Många lågprisoperatörer är resultatetav att tidigare etablerade operatörer lanserar ett nytt varumärke för att fånga upp ett visst kundsegment. Detta är däremot inte fallet med Fello. Initiativet till Fello togs helt och hållet av privatpersoner som inte tidigare varit aktiva i mobiloperatörsbranschen. Trötta på oärliga telefonsäljare och storföretag valde de att starta en egen operatör med inriktning på enkla och praktiska tjänster. Sedan starten har ambitionen varit att erbjuda abonnemang utan bindningstid, omständiga villkor eller onödigt krångel.[1] I denna artikel tittar vi närmare på om denna ambition har uppnåtts och vad det är som gör Fello till en unik och prisvärd operatör.

Hur är de som operatör?

Fello har uteslutande riktat in sig på privatpersoner som är intresserade av att teckna konkreta abonnemang utan otydliga villkor. Deras affärsidé bygger på att endast erbjuda ett abonnemang där allt ingår men datamängden varierar. I princip så betyder det att de har ett enskilt grundabonnemang vars kostnad ökar i förhållande till hur mycket data man vill ha. Oavsett vad man än väljer får man fria samtal, SMS och MMS utan bindningstid. Datamängden varierar mellan 0.5 GB och hela 20 GB.

Trots att Fello är en helt fristående operatör så har de ett nära samarbete med Telia. Därmed har de inget eget nät utan som kund ansluter man till Telias 2G-, 3G- och 4G-nät.[2] Det innebär att man med svenska mått får extremt bra täckning. Över hela landet, med undantag för nordvästra Sverige, är täckningen mycket god.[3]

Deras enda, och därmed, främsta, målgrupp är personer som är intresserade av att teckna mobilabonnemang. Man kan välja mellan fem olika varianter av deras tjänst. Det enda som skiljer dem åt är mängden data som ingår. Därmed är deras prissättning väldigt konkret och det finns egentligen inga kostnadsmässiga förmåner med att välja ett abonnemang med större datamängd än vad man faktiskt använder. För storanvändaren finns det däremot en viss kostnadsmässig fördel att teckna deras mest omfattande tjänst. Om man använder upp sin datamängd innan månadsskiftet kan man mot en viss kostnad beställa extra data.

Befinner man sig i Sverige skickar man även gratis SMS och MMS till stora delar av världen. För samtal tillkommer öppnings- och minutavgifter. Är man ute och reser, och därigenom använder sig utav roaming, så blir det en hel del merkostnader. Det gör Fello först och främst till en operatör för den som befinner sig i, och stannar i, Sverige.

Rabatter och erbjudanden

Precis som många andra operatörer har Fello valt att erbjuda särskilt förmånliga abonnemang för studenter och personer över 55 år. Vad det innebär är att man för samma kostnad får en större mängd data inkluderad i sitt abonnemang. Om man befinner sig inom denna åldersgrupp eller studerar och är berättigad studiestöd bör man helt klart ta del av detta erbjudande.

Känner man flera personer som är intresserade av denna sortens tjänst finns det stora chanser till ett rabatterat abonnemang. Man kan nämligen bjuda in personer och väljer de att teckna ett abonnemang så får man själv rabatt. Desto fler man bjuder in, desto större rabatt.

Så varför ska man välja Fello? En sak som är väldigt intressant med Fello är att de har valt att bara erbjuda ett enskilt abonnemang. Det enda som skiljer sig åt är därmed datamängden. Kostnadsmässigt sparar man inte heller något på att välja ett abonnemang som är mer omfattande än vad man verkligen är i behov av. Därför blir abonnemanget inte dyrare än nödvändigt. I en tid då många operatörer är ute efter att maximera kundernas utgifter är detta en intressant affärsmodell. Så vad du än väljer är du alltid garanterad ett fast pris och obegränsade samtal och meddelanden. Utöver detta får du fundera på hur mycket data du egentligen behöver.

Ska du resa utomlands eller helt enkelt inte har användning för mobilabonnemanget, finns möjligheten att kostnadsfritt pausa ditt abonnemang i upp till ett år. Under den perioden faktureras man inte och vill du i framtiden börja använda abonnemanget igen så är det bara att aktivera det. Det ger en unik möjlighet att testa en annan operatör samtidigt som du behåller Fello.

Eftersom Fello fortfarande är en ung operatör så återstår det att se om de klarar av att fortsätta leverera på den höga nivå som de har satt upp för sig själva. Tittar man till företagets utveckling så ser det helt klart ut som att deras framtid är ljus. De arbetar i nuläget med att utöka sin verksamhet och skapa bättre och enklare förutsättningar för flexibla betalningssätt.[4]

Marknaden för lågprisoperatörer har vuxit lavinartat på bara några år. Än så länge är dessa operatörer inte så många till antalet. Trots det har Fello ändå hård konkurrens eftersom många andra operatörer har storbolag bakom sig. Trots detta har de hittills klarat av att erbjuda prisvärda och praktiska abonnemang. Ser man till omdömen och företagets allmänna renommé så bekräftas bilden av ett schysst och prisvärt alternativ.[5]

Referenser

  1. Breakit. Kände sig blåst av teleoperatören – startade Fello ihop med sin bror, 07 nov 2015.
  2. Fello.se. Täckningskarta. Fello ingår i Telias nät.
  3. Telia.se Täckningskartor.
  4. Breakit. Fello backas av Aggregate Media och får in kapital från affärsänglar, 05 jan 2016.
  5. Trustpilot. Fellos omdömen. Utmärkt.
Tack! Jag använde ert jämförelse verktyg och hittade ett billigare alternativ. Jag sparade över 2000 kr / året! - Sven, Malmö
Tjänsten tillhandahålls av Summarum Media AB. Du kan nå oss via email på [email protected] Summarum Media AB - Broholmen 10 - 00530 Helsingfors - Finland Kontakta oss
Summarum Media AB - smobilabonnemang.se - Alla rättigheter förbehållna.