Tre

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 röster, medeltal: 5,00 av 5)
Loading...

Obegränsade samtal, SMS och MMS.

Nät som når 98.5% av befolkningen.

50 kr/mån rabatt om du är 18-27 år.

I utbudet finner man främst mobiltelefoni och bredband. De har även ett antal lösningar för hemtelefoni och säljer, utöver tjänsterna, mobiltelefoner och surfplattor. Värt att uppmärksamma är att de är en av få operatörer som fortfarande erbjuder kontantkort. Datatrafik är en av de främsta tryckpunkterna i deras marknadsföring. Deras prissättningsmodell bygger i stor utsträckning på att skapa ekonomiska incitament för att skaffa så mycket data som möjligt.

Mobilabonnemang


Användning / månad
 För mobilt bredband har de samma upplägg och prissättningsmodell som för mobiltelefoni. Det vill säga att man har att välja mellan att skaffa mobilt bredband som abonnemang eller kontantkort, i utförandet stor eller liten. Då mobilt bredband inte kommer med några samtal eller meddelanden är det endast mängden data som skiljer dem åt. Den tillgängliga hastigheten är densamma oavsett om man har är mobiltelefoni- eller bredbandskund. Precis som för mobiltelefoniabonnemanget kan man köpa extra data om man har förbrukat månadens inkluderade mängd.

Mobilt bredband

Tre har kommit långtsom mobiloperatör. När företaget grundades, i slutet på 2000, var man en relativt nischad höghastighetsoperatör. De var bland de första i Sverige med att erbjuda privatkunder möjligheten att använda sig av videosamtal och liknande tjänster som krävde mer datatrafik än vad andra operatörer erbjöd. I samband med det har de associerats med framväxten av 3g- och 4g-näten i Sverige. I skrivande stund är de den tredje största operatören i landet. Här ska vi titta närmare på vad de erbjuder och vad som skiljer dom åt från andra operatörer.

 

Hur är de som operatör?

Det går inte att bortse från att Tre ligger i framkant när det kommer till teknologin. På senaste tiden har de dock drabbats av förhållandevis dåliga kundomdömen. Detta beror till synes inte på att tjänsterna har några egentliga brister. Skälet verkar istället vara att deras kundservice anses vara bristfällig. Är man en kund som föredrar personlig kontakt kan detta vara något att tänka på. För den som söker tekniskt utvecklade tjänster är de fortfarande ett av de bästa alternativen.

Rabatter, roaming och övrigt

När det gäller rabatter är Tre inte särskilt utmärkande. För personer mellan 18 och 27, eller som är anslutna till Studentkortet, erbjuder de rabatt på deras största abonnemang. Till skillnad från många andra operatörer har de ännu inte tagit steget mot att erbjuda fri roaming inom EU. Däremot har man  sänkt avgifterna och uttryckt att man på sikt planerar att fasa ut dem. För att vara en svensk operatör erbjuder de ett väldigt stort utbud av tillbehör och hemelektronik. De har även många tillvalstjänster som gör att kunder med höga tekniska krav inte behöver känna sig bakbundna.

Vad gör Tre unik som operatör?

Tre är i en offensiv fas när det gäller utbyggnaden av sitt mobilnät. Precis som tidigare har de valt att satsa stort på höghastighetsnätet. Då de i viss utsträckning har präglats av begränsad täckning i glesbygden är detta ett projekt som välkomnas av många kunder.. De har även valt att arbeta mot att sudda ut gränsen mellan traditionell mobiltelefoni och internet. I praktiken innebär det att kunder kan välja att aktivera wifi-samtal och utnyttjatjänster utan att vara ansluten till ett mobilnät.

Jämför mobilabonnemanget

Tre's prissättningmodell. Lägre kostnad per GB för stor datamängd.

Referenser

  1. Svenska Dagbladet. Tre sämst i ny mätning – kunder känner sig övergivna, 16 okt, 2016.
  2. Mobil.se. Tre bygger ut 4g-nätet. 21 apr, 2017.
  3. Mobil.se Nu kan alla Tre-kunder få wifi-samtal, 31 mar, 2017.
Tack! Jag använde ert jämförelse verktyg och hittade ett billigare alternativ. Jag sparade över 2000 kr / året! - Sven, Malmö
Tjänsten tillhandahålls av Summarum Media AB. Du kan nå oss via email på [email protected] Summarum Media AB - Broholmen 10 - 00530 Helsingfors - Finland Kontakta oss
Summarum Media AB - smobilabonnemang.se - Alla rättigheter förbehållna.