Tele2

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 röster, medeltal: 5,00 av 5)
Loading...

Erbjuder surfhastighet på upp till 40 Mbit/s

Nät som täcker ca 99% av Sveriges befolkning

Tele2 är en uppstickare på marknaden för internet och fast telefoni. När de i början av 90-talet etablerade sig var det som en konkurrent till det statligt ägda Televerket. Det gör dom till det äldsta privata telefonibolaget som fortfarande är aktivt i Sverige. Idag är de mest kända för sina tjänster inom mobiltelefoni och mobilt bredbandoch ses knappast som en uppstickare längre. Men är Tele2 en bra operatör? Vi ska titta närmare på saken.

Hur är de som operatör?

Från att ha haft ett ganska tvivelaktigt anseende har Tele2 under den senaste tiden blivit en av Sveriges mest populära mobiloperatörerDetta beror bland annat på att man har valt att möta sina kunders växande behov av personlig kontakt. Tele2 har som ambition att inte bara vara en anonym operatör, utan en som tillhandahåller personliga tjänster och möter  kunders förväntningar. Både från ett tekniskt och ett mänskligt perspektiv.

Tjänsterna

De primära tjänsterna är mobilabonnemang och bredband men de har fortfarande kvar en del klassiska erbjudanden för hemtelefoni. För den som främst söker lågpristjänster  är deras varumärke Comviq ett bättre alternativ. Däremot har Tele2 tagit bort bindningstiden för såväl mobiltelefoni som mobilt bredband. Det gör att man enkelt kan växla mellan tjänster vid behov.. Precis som hos övriga operatör har data blivit en av de främsta säljargumenten.

Mobilabonnemang


Användning / månad
 Rabatter, roaming och övrigt

Tele2 är förhållandevis kända för sitt nära samarbete med Mecenat och Studentkortet. För studenter har de återkommande rabatter på de flesta av sina tjänster, men även tillbehör och mobiltelefoner. När det gäller roaming så är den kostnadsfri inom EU,  med vissa begränsningar för surf.

Vad gör Tele2 unik som operatör?

Teje2 var även först i Sverige med att lansera tjänster med obegränsad surf. Detta är inte bara ett tecken på företagets strävan efter att ligga i framkant, utan också ett bevis på hur avgörande data har blivit för dagens mobiltelefonikunder. Det som kanske främst särskiljer Tele2 är att de har lyckats kombinera teknisk innovation med bevarandet av personlig kontakt. . Då allt fler operatörer väljer att skära ned på kundsupport i syfte att pressa priser så har Tele2 istället valt att bibehålla en hög nivå på sin kundservice.

Jämför mobilabonnemanget

Hur kundnöjdheten har utvecklat sig

Referenser

  1. SKI, Svenskt kvalitetsindex. Relationer nu viktare än mobiltäckning. 17, nov 2016.
  2. Expressen.se. Tele2 först i Sverige med obegränsad surf. 24 apr, 2017.
  3. Tele2.se. Surfa inom EU och EES utan extra kostnad. 26 apr, 2017.
Tack! Jag använde ert jämförelse verktyg och hittade ett billigare alternativ. Jag sparade över 2000 kr / året! - Sven, Malmö
Tjänsten tillhandahålls av Summarum Media AB. Du kan nå oss via email på [email protected] Summarum Media AB - Broholmen 10 - 00530 Helsingfors - Finland Kontakta oss
Summarum Media AB - smobilabonnemang.se - Alla rättigheter förbehållna.