Recension: Samsung Galaxy S8

Under våren lanserade Samsung en ny spännande modell: Samsung Galaxy S8. Vi har tagit en titt på Samsungs nya glänsande flaggskepp för att ta reda på om den håller måttet i jämförelse med tidigare telefoner, och konkurrenternas.

Form och design

Om man jämför med föregångaren S7 har Galaxy S8 inte samma platta skärm utan en mer avrundad form. Man har här valt att satsa på en långsmal modell, vilket gör den mer enhandsvänlig. Både Galaxy S8 och storebror Galaxy S8 Plus har riktigt tunna skärmkanter som Samsung kallar för ”Infinity Edge”.
Något som är mindre bra rent designmässigt är att fingeravtryckläsaren har placerats på baksidan, bredvid kameran, vilket försvårar en snabb upplåsning av telefonen.
Både Galaxy S8 och Galaxy S8 Plus säljs i tre olika modeller: svart, svart med ljus kant och baksida, och svart med mörkgrå kant och baksida.

Skärm

Även skärmen har fått en ny look. Samsung har valt att lämna traditionella 16:9 och istället satsa på 18,5:9. Samsungs Amoled-skärmar är förstås garanti för utmärkt kvalitet. Telefonen är dessutom strömsnål, vilket ger extra mycket skärmtid, även när du har den inställd på hög ljusstyrka.
Och på tal om ljusstyrka har Samsung åstadkommit något alldeles speciellt. Med en ljusstyrka på uppemot 1000 cd/m, alltså dubbelt så mycket som Galaxy S7, slår de flertalet andra mobiler på marknaden. Färgerna är helt fantastiska med en kristallklar upplösning som heter duga.

Användarvänlighet

I den smarta Edge-menyn finns det genvägar till appar och favoritkontakter för snabbare åtkomst. Du hittar även smidiga verktyg som låter dig markera och spara skärmbilder samt se dina senaste urklipp. Det finns inte någon hemknapp längre på Samsung S8. Den syns istället tillsammans med övriga knappar längs ned på skärmen i form av en menyrad.

Omdöme

Samsung Galaxy S8 är ett lysande exempel på hur man lyckats integrera en stor skärm i ett litet och behändigt format på ett sätt som verkligen överraskar. Det här är en dyr telefon om man jämför med andra modeller men värd varje krona. Oslagbar hdr-skärm, bluetooth 5, optimal batteritid, hög prestanda, virtuell hemknapp, en virtuell assistent (Bixby) och en mängd andra spännande funktioner gör att Samsung Galaxy S8 lätt står ut bland konkurrenterna.
Galaxy S8 är förstås inte helt felfri. Bristerna har kanske i första hand att göra med användarvänligheten. Här har man verkligen försökt att optimera telefonen och det har man också lyckats med till viss del. Men det faktum att man till exempel flyttat fingeravtryckläsaren till baksidan drar ändå någon poäng. Förutom att man ständigt lyckas lämna fingeravtryck på kameralinsen blir hanteringen onödigt krångligt. Det går visserligen att låsa upp telefonen med ansiktsigenkänning men detta fungerar tyvärr inte i mörker. Om man ser till den större bilden måste vi ändå beskriva dessa brister som detaljer i en annars fantastisk mobiltelefon som utan

Tack! Jag använde ert jämförelse verktyg och hittade ett billigare alternativ. Jag sparade över 2000 kr / året! - Sven, Malmö
Tjänsten tillhandahålls av Summarum Media AB. Du kan nå oss via email på [email protected] Summarum Media AB - Broholmen 10 - 00530 Helsingfors - Finland Kontakta oss
Summarum Media AB - smobilabonnemang.se - Alla rättigheter förbehållna.