De populäraste mobiltelefonerna 2017/2018

Populära smartphones

Funderar du på att skrota din gamla mobiltelefon och köpa en ny? Utbudet av Smartphones är enormt, vilket gör att det kan kännas som en mindre utmaning att välja rätt telefon. Om du vill veta vilka telefoner som är bäst just nu har du definitivt hamnat rätt! Här avslöjar vi topplistan samtidigt som vi berättar allt som är värt att veta om de populäraste mobiltelefonerna 2017/2018.

Samsung Galaxy S7

Android-telefonerna blir allt mer populära och kammar hem flest priser för prestanda, app-teknologi och design. Förra året såldes det totalt ca 4,5 miljoner mobiler i Sverige. Av dessa var lite över 4 miljoner smartphones – majoriteten Samsung-modeller.

Samsung Galaxy S7 är hittills Samsungs största, bästa och vackraste flaggskepp. Snygg design och hög prestandard i kombination med en uppsjö smarta funktioner gör den här telefonen till en av de absolut populäraste på den svenska marknaden. Många är också överens om att S7 har den bästa kameran. Med optisk bildstabilisering kan du ta bilder i riktigt hög kvalitet, både i ljus och mörker. Telefonen har dessutom ett batteri som håller länge.

För bara några månader sedan lanserade Samsung de nya modellerna Galaxy S8 och powerversionen S8 Plus. Båda har tagits emot med dunder och brak. S8 är en förfinad och förbättrad variant av S7 med aktiv viloskärm och uppgraderad kamerafunktion. Ljudkvaliteten är fantastisk medan designen är nästintill identisk med föregångarens. Allt talar för att S8 kommer att bli 2018 års favorittelefon.

Apple iPhone 7

I det konkurrerande fältet hittar vi Apple iPhone 7. Mobiltelefonen rankas högt på listan över de populäraste mobiltelefonerna 2017. Den höga prestandan är kanske det som de flesta lägger fingret på men det är inte heller fy skam att telefonen är vattentålig.

Ett starkt och stabilt operativsystem som slår det mesta och kontinuerliga uppdateringar som inte bara stärker mjukvaran utan också öppnar dörrarna till nya spännande funktioner gör att Apple iPhone fortfarande håller sig i topp på den svenska mobilmarknaden.

Apple iPhone X

Uppföljarna iPhone 8 och iPhone X fortsätter att hålla hög nivå. Båda modeller erbjuder trådlös laddning samtidigt som du kan använda dig av Face ID vid inloggning på iPhone X. Med en 12 MP-kamera med vidvinkel- och teleobjektiv kan du även ta förstklassiga bilder.

Rykten om att iPhone 8 skulle kosta skjortan (från 8000 kr i butik) ledde dock till att många konsumenter valde att köpa 7:an innan uppföljaren släpptes. Det här kan leda till en minskad popularitet av både 8:an och X-modellen under 2018.

Google Pixel 3

Google gick nyligen ut med ett meddelande om de kommer att lansera tre nya mobiltelefoner under 2018, Pixel 2, Pixel XL och Pixel 3. Samtliga mobiltelefoner kommer att lanseras med den senaste versionen av Android – Android 9.0 P. Programvaran erbjuder regelbundna säkerhetsuppdateringar och är fri från Bloatware. 

Google Pixel 3 förväntas lanseras 4 oktober 2018 och bli en av huvudkonkurrenterna till iPhone X. Med högteknologiska funktioner förväntas Pixel 3 ha en kamera som slår de flesta på marknaden.

Sony Xperia XZ Premium

En kanske inte så tippad Sony Xperia glider in på tredjeplats. Sony har gradvis sjunkit i popularitet de senaste åren men den här modellen är faktiskt en liten guldklimp som står ut bland övriga modeller. Premium är inte bara namnet på mobilen utan här får du faktiskt en hel del för pengarna. XZ andas kvalité, både på insidan och utsidan. Baksidan är av glas med ett metallhölje som omsluter 4K HDR-skärmen.

Även om flertalet appar fortfarande inte stödjer 4K kan man lugnt påstå att Sony har lyckats skapa en unik symbios mellan hårdvara och teknologi. Vad sägs om en ultrarapidvideofunktion som tar 960 bildrutor/sekund? Eller det faktum att telefonen har stereohögtalare? Letar du efter en telefon som tar steget längre än många andra kan XZ Premium vara det optimala valet.

Huawei P10 Plus

Det här är kanske inte direkt en imponerande telefon vid första ögonkastet men den har faktiskt en hel del att komma med. Dubbla kameror med inställbart skärpedjup har gjort Huawei till en populär telefon bland fotografiintresserade användare.

Navigationsmöjligheterna är stora och operativsystemet funkar smidigt och bra, även med mer krävande appar. Helt enkelt en prisvärd telefon för mobilanvändare som vill hålla sig borta från Android och iPhone, eller bara är nyfikna på att testa något nytt.

Tack! Jag använde ert jämförelse verktyg och hittade ett billigare alternativ. Jag sparade över 2000 kr / året! - Sven, Malmö
Tjänsten tillhandahålls av Summarum Media AB. Du kan nå oss via email på [email protected] Summarum Media AB - Broholmen 10 - 00530 Helsingfors - Finland Kontakta oss
Summarum Media AB - bastamobil.se - Alla rättigheter förbehållna.