Jämför mobilt bredband

Hur man kan jämföra mobilt bredband?

Det är många frågor som väcks när man ska välja mobilt bredband. Vilket mobila bredband är bäst? Vilket mobilt bredband har bäst täckning? Och så vidare. Intressant nog så värderar svenskar i nuläget kundtjänst högst. Men, huruvida detta även gäller dig är något som du själv måste svara på. Oavsett vad man kommer fram till så är det många frågor som måste beaktas när man jämför mobilt bredband.

 • Vilken täckning kan jag förvänta mig?
 • Vilken hastighet kan jag förvänta mig?
 • Har min operatör bindningstid?
 • Är min datatrafik obegränsad?
 • Vad händer när jag har har förbrukat min begränsade data?

Obegränsad data

Pris

Användning

Max pris / mån
Pris
Hastighet:

Detta är bara några av frågorna som i stor utsträckning avgör vad du bör välja. Det har visat sig att det är väldigt stor skillnad på operatörer som är gynnsamma för personer som bor i glesbygd, och personer som bor centralt. Därför bör du inte bara överväga vilket mobila bredband som är bäst sett till siffrorna, utan även vilket som är bäst för din unika situation.

Hur vet jag vilket mobila bredband som är bäst för mig?

Svensken uppskattar lågt pris och bra kundtjänst mest


Svensken uppskattar lågt pris och bra kundtjänst mest

Börja med att göra en checklista över vad du förväntar dig av ett mobilt bredband. Vill du ha hög hastighet? Då måste du även ha bra täckning. Vill du ha en låg månadskostnad? Då måste du även se till att du faktiskt får tillräckligt stor mängd data. Om du inte vill göra detta manuellt så kan vi erbjuda effektiva jämförelseverktyg. Vad du än kommer fram till. Se till så att du inte gör förhastade slutsatser och skaffar ett bredband som inte uppfyller dina förväntningar.

Referenser

 1. Computer Sweden. Svenskarna surfar upp hundratusentals terabyte data årligen på mobilen, 25 nov, 2016.
 2. TechWorld. Här sätter Telia nytt hastighetsrekord i mobilnätet. 2 apr, 2017.
 3. SvD. Sverige mot bottenligan för mobilt bredband. 10 nov, 2016.

Var är mobilt bredband? Mobilt bredband ger dig tillgång till internet när du inte är hemma, via 3G och 4G teknologi. Du kopplas upp till nätet via en dongel, USB modem eller WiFi. Det kan ofta vara ett billigare alternativ för dom som inte behöver vara uppkopplade hela tiden eller inte vill förbinda sigtill ett fast bredbandskontrakt.

Hur fungerar mobila bredband? Mobila bredband fungerar genom att ansluta din laptop eller platta till internet genom 3G eller 4G teknologi och går att få genom att använda en dongel eller MiFi.

När du har valt din operatör och abonnemang ansluter du din dongel eller MiFi till din platta eller laptop och kör igång!

Beroende på vilken typ av smartphone eller mobiloperatör du har får du tillgång till internet genom att använda 3G eller 4G nätverk – 3G levererar data med lägre hastighet medan 4G är mycket snabbare; ibland lika snabbt som hembredband.

Ett annat sätt att komma online om du inte är inom räckvidd av ett Wi-Fi nätverk är genom att installera en Personlig Hotspot. Hotspoten låter dig dela dataanslutningen av din smartphone. Alla nätverksoperatörer stödjer dock inte Personlig Hotspot. Den här typen av tjänst är perfekt för personer alltid behöver ha tillgång till nätet, även när de är på språng.. Tjänsten kan också vara intressant för människor som inte vill förbinda sig till ett långsiktigt fast bredbandsabonnemang. För mer information, läs vår mobila bredbandsguide.

Hitta bästa mobila bredbandet här

Vilket är det bästa mobila bredbandet? Denna fråga har förmodligen många av oss funderat på vid något tillfälle. Egentligen finns det inget korrekt svar. Vilket som är bäst beror helt enkelt på vilka förutsättningar man själv har. Jämför man med andra länder är det däremot svårt att som svensk kund välja fel abonnemang. Faktum är att Sverige är det näst billigaste landet i världen när det kommer till mobilt bredband. Inte bara är Sverige billigt i en internationell kontext, utan priserna har inom landets gränser också sjunkit genom åren.

 

 

Vad avgör om ett mobilt bredband är bra?

Något man måste ta ställning till först är hur mycket data man använder per månad. Trots att mobilt bredband i Sverige har kommit en lång väg så finns det fortfarande vissa begränsningar. Surfar man väldigt mycket bör man söka sig till de operatörer som erbjuder obegränsad mängd data.

Skiljer sig olika mobila bredband åt?

Det kanske verkar som att det inte spelar någon större roll vilken operatör man väljer. I viss utsträckning stämmer detta. En viktigare fråga är dock vilket nät operatören ifråga använder. Anledningen till att det här är oerhört viktigt är att det avgör vilken datahastighet du får. Det är inte så kul att få reda på att man betalar för 4G men i praktiken får hastigheter som understiger 3G. Se därför till att teckna ett abonnemang hos en operatör som har bra täckning i området där du bor. Tyvärr har fokus på mobilt bredband varit betydligt mindre i glesbygden. Där är mobilnätet inte lika utbyggt och risken för låga hastigheter är således stor. Vi hjälper dig att hitta det bästa bredbandet på just din ort.

Referenser

 1. PTS. Prisutvecklingen för mobiltelefoni och bredband. 13 feb, 2017.
 2. Norrtälje tidning. Det går inte att försvara att kopparnätet rivs. 23 apr, 2017.
 3. SvD. Stoppa inte utbyggnaden av mobilt bredband. 6 okt, 2016.
Tack! Jag använde ert jämförelse verktyg och hittade ett billigare alternativ. Jag sparade över 2000 kr / året! - Sven, Malmö
Tjänsten tillhandahålls av Summarum Media AB. Du kan nå oss via email på [email protected] Summarum Media AB - Broholmen 10 - 00530 Helsingfors - Finland Kontakta oss
Summarum Media AB - smobilabonnemang.se - Alla rättigheter förbehållna.