Billigaste mobilabonnemangen för mellananvändare

Ingen kan ha lyckats undvika att lägga märke till vilken viktig roll mobiltelefonerna spelar i våra privat- och yrkesliv. Ökningen är så pass stor att antalet mobiltelefoner i omlopp nästan fördubblas för varje år som går. I ett internationellt perspektiv har mobilanvändandet ökat exponentiellt.Det innebär att det ökar mer för varje år. Ökningen har varit så lavinartad att det i nuläget finns fler mobilabonnemang än människor.[1] Trots det är majoriteten bland svenskar fortfarande mellananvändare. Det innebär att vi varken använder våra telefoner i särskilt stor eller liten utsträckning. Detta håller dock på att förändras i takt med att allt fler blir storanvändare. Än så länge finns det däremot pengar att spara på att som mellananvändare välja ett billigt och fördelaktigt abonnemang.

Trots att vi inte är extrema i vår användning så har utvecklingen ändå inneburit att fler av oss blivit potentiella kunder för teleoperatörerna. Det har i sin tur utlöst ett slags priskrig. Sverige är i skrivande stund ett av de billigaste länderna när det kommer till mobilabonnemang. De allra flesta ger dig minst 100 samtal, 140 sms och 2 gigabyte data per månad[2]. I och med detta finns det mycket pengar att spara.

Erbjudanden

Billigaste mobilabonnemangen för mellananvändare

Abonnemang för mellananvändaren

De senaste årens utveckling har varit väldigt intressant. Många nya operatörer har dykt upp och valt att rikta in sig på mellananvändare. Dessa har ofta en marknadsmodell som innebär att man får en ganska stor mängd data, viss mängd samtal och meddelanden och ett abonnemang utan bindningstid. För mellananvändaren är det särskilt intressant att titta på de abonnemang som erbjuder en mindre mängd data.[3] Abonnemang med extremt liten mängd data är sällan prisvärda. För de abonnemang med avsevärt mycket större mängd data så skenar månadsavgiften lätt iväg.

Som tur är har de flesta operatörer fördelaktiga abonnemang för mellananvändaren. Det blir således i högsta grad en fråga om tycke, preferenser och vilka operatörer som har bäst täckning. Många av dessa frågor har vi besvarat i tidigare artiklar och guider. Enligt vår slutsats är den avgörande faktorn för att hitta det billigaste mobilabonnemanget för mellananvändaren helt klart datamängden.

Abonnemang för mellananvändaren


Användning / månad
 Hur ser framtiden ut för mellananvändare?

Trenden går mot att vi använder allt mer data. Detta har pågått under ganska många år och det finns inget som pekar mot att utvecklingen kommer att vända. Risken finns att såväl små- som mellananvändare tvingas in i abonnemang där fler samtal, meddelanden och större mängd data ingår än vad de egentligen behöver. Anledningen är att storanvändare är företagens mest lönsamma kunder.. Än så länge finns det dock stora fördelar med att välja rätt abonnemang. Om man är mellananvändare så är det helt klart mest förmånligt att skaffa abonnemang där datamängden är mellan 2 och 8 gigabyte. Dessa abonnemang ger oftast även en tillräcklig mängd samtalsminuter och meddelanden för att samtliga behov ska täckas.

Jämför mobilt bredband

Jämför mobilabonnemanget

Tack! Jag använde ert jämförelse verktyg och hittade ett billigare alternativ. Jag sparade över 2000 kr / året! - Sven, Malmö
Tjänsten tillhandahålls av Summarum Media AB. Du kan nå oss via email på [email protected] Summarum Media AB - Broholmen 10 - 00530 Helsingfors - Finland Kontakta oss
Summarum Media AB - smobilabonnemang.se - Alla rättigheter förbehållna.