De bästa mobilabonnemangen med fri surf just nu!

mobilabonnemang med obegränsad surf

Fri surf är väl något varje surf-junkie drömmer om? Varje dag skapas det nya och mer invecklade appar som suger åt sig ordentligt med surf. Det här gör att exempelvis 5GB inte riktigt räcker lika långt som det gjorde förr.

Som tur är behöver du inte längre vara beroende av mobilnätet för att uppskatta fördelarna med fri surf. Här kan du läsa mer om vilka mobiloperatörer som just nu erbjuder fri surf och vilken av dessa som är bäst i test!

Obegränsat från Tele2

Tele2 är först med att lansera ett abonnemang med fri surf – Tele2 Unlimited. I paketet ingår också obegränsade samtal, SMS och MMS både i Sverige och inom EU/ESS.

För att förhindra missbruk av abonnemanget från servrar och andra autosystem får du som abonnent ett tak på 5GB/dag. Efter det kan du tilldelas ytterligare 1GB som aktiveras manuellt genom att svara på ett SMS från operatören. Det kostar inget extra att fylla på med surf.

Tele2 Unlimited kostar 499 kronor i månaden.

Frihet Obegränsat – fri surf från Telenor

Nästa mobiloperatör att erbjuda fri surf är Telenor som bara några veckor efter Tele2 lanserade abonnemanget – Frihet Obegränsat. Med Obegränsat surfar du fritt inom Sverige och får 100GB i surfpott per månad för att surfa loss inom EU/EES, Thailand, Malaysia och Burma (numera Myanmar).

I likhet med Tele2 finns det en spärr för hur mycket du kan surfa per dag. Spärren hos Telenor är dock betydligt högre och satt till 20GB.

I paketet ingår också fria samtal, SMS och MMS. Abonnemanget kostar 549 kr per månad med bindningstid i 24 månader. 749 kr per månad kostar det utan bindningstid.

Varianter på fri surf – Telias lösning

Telia har inget abonnemang med fri surf men erbjuder Telia Komplett, en lösning som erbjuder en surfpott på max 100 GB. Fri surf i sociala medier, både i Sverige och EU, ingår. Dessutom får du tillgång till Telia WiFi, Sveriges största nätverk av WiFi-hotspots.

Telia kör fortfarande inte fullt ut med fri surf men tar dig ändå en bra bit på vägen. Komplett-paketet kostar från 339 kr per månad.

Vem är bäst på fri surf?

Det här är svårt att avgöra. Tele2 erbjuder mindre surf utanför Sverige och har en spärr som aktiveras efter bara 5GB. Visst, för att upphäva spärren är det bara att besvara ett SMS men det kan ändå kännas irriterande att få surfen blockerad om du till exempel är mitt uppe i ett spel eller ser på film i streamingappen.

Telenor har en betydligt högre spärr som aktiveras först efter 20GB. Däremot är Telenors Frihet Obegränsat dyrare än Tele2 och riktigt mycket dyrare om du väljer ett abonnemang utan bindningstid. Reser du ofta till Thailand på semester kan det dock vara värt att satsa på det här abonnemanget som ger dig hela 100GB i surf per månad.

Vilket abonnemang som är bäst beror alltså på vilka behov du har. Är du inte en supersurfare men vill slippa bekymra dig om att surfen tar slut är det en bra idé att satsa på Tele2. Är du däremot en storsurfare som reser till Thailand minst en gång om året är Telenors lösning utan tvekan ett bättre alternativ.

Tack! Jag använde ert jämförelse verktyg och hittade ett billigare alternativ. Jag sparade över 2000 kr / året! - Sven, Malmö
Tjänsten tillhandahålls av Summarum Media AB. Du kan nå oss via email på [email protected] Summarum Media AB - Broholmen 10 - 00530 Helsingfors - Finland Kontakta oss
Summarum Media AB - bastamobil.se - Alla rättigheter förbehållna.